Láska jako plankton

19. 03. 2013 19:16:31
Všichni jsme hladoví, planktonu pro duši je málo a tak ji plníme pomíjivými věcmi. A ono to funguje! Pokaždé se nám dostane přesně dávkovaného pomíjivého štěstí. Bezvadným planktonem, který zaplní duši až po okraj, je láska. Zamilujte se do sebe! Nikdo jiný to za vás neudělá. A jako odměna pak může přijít partner vaší duše. Paradoxně to na začátku nemusí být nějaká velká láska. Už nemáte takovou potřebu milovat někoho mimo sebe. Prostě je tu teď ten druhý, a když není, nevadí. Vaše láska totiž zůstává dál s vámi.

Když už jsme u milování, mohlo by vás zajímat rčení Jak nahoře, tak dole. Tedy Mikrokosmos, makrokosmos. Tak jsme stvořeni k obrazu Božímu, nebo ne? Věřit nestačí, lépe vědět. Může být každá lidská bytost mikrokosmem něčeho většího, co ji přesahuje? Ano, samozřejmě. Nechávám zde promluvit obraz, není třeba žádného komentáře. Co z toho pro nás plyne? Vaše nitro, vaše "dole" obsahuje zároveň vaše "nahoře." A v tomto holograficky postaveném systému probíhá neustálá výměna.

ttp://sprott.physics.wisc.edu/pickover/pc/brain-universe.html


Snímek malého mikrokosmu, mozkové buňky, věrně kopíruje její podobu ve větším vesmírném systému, v našem makroskosmu. Jsme miniaturní kopií většího celku. Zrcadlíme se v něm a on v nás. Jsou to spojité nádoby. Pokud tedy vnímáte, že jste prodloužením samotného vesmíru, bude pro vás přirozené věnovat pozornost událostem, které se v něm dějí. Už je nebudete považovat za náhodu, nýbrž za součást vás samotného.

Jak to celé funguje?

Jak začít číst v živoucí knize Vesmíru, která pro nás má v jakékoliv situaci nějakou zprávu, symbol, metaforu?

Představte si ostří nože, jehož jednu stranu tvoří právě toto rozšířené vnímání světa, zde jsou všechny vnější události, ať již ony nepravděpodobné náhody nebo často opakované vjemy, které mají v principu mikrokosmos, makrokosmos zcela reálnou oporu v dění ve vašem vnitřním světě. Aby nůž vašeho poznání dobře tnul, je dobré mít v kondici i jeho druhou stranu střenky. A to je vaše intuice. Jste schopni v jeden okamžik vnímat váš makrokosmos, pomocí intuice plynule překládat jeho symbolickou řeč a dostávat tak informace o vašem mikrokosmu. Zdá se to šílené, že? A ono taky je. Je to chůze po tenkém laně. Pohybujete se na hraně mezi pevným, jasně definovaným světem a živoucí, amorfní strukturou, která reaguje na každý váš vědomý i podvědomý podnět.


Nic pro slabé nátury.


Stálá bdělost podmínkou.


A ano, průzkum vašeho vnitřního světa může být bolestivý. Možná nebude vymalovaný tak narůžovo, jak byste si přáli.


Klíčovým bodem je kvalita střenky. Totiž věrohodnost onoho „kosmického“ zpravodajství je nejen závislá na vaší vnímavost a bdělosti, ale také a to především na úrovni a čistotě vaší intuice. Pokud chceme zdraví prospěšné jídlo, poptáváme se po kvalitním, prověřeném zdroji původu jeho surovin. Naprosto stejně tomu tak je, pokud chceme získat čistý zdroj potravy pro naši intuici. Pokud je její fungování „znečištěno“ emocionální zátěží nebo je pod vlivem nějakých nezpracovaných strachů, otevře nám přístup i do stejně „znečištěného“ světa. Spojité nádoby nemohou pracovat jinak. Proud synchronicit také může reagovat i na přání našeho ega. Pak není jednoduché si uvědomit, že jsme jen testováni. Proto je ve všech náboženských tradicích kladen takový důraz na očišťování, pokoru a "chudobu" ducha. Je to nezbytný předpoklad, který by měl předcházet otevření se tomu "nahoře." Na obrázku známého průzkumníka vědomí Stanislava Grofa spokojeně plave postava muže, zdá se, že je dobře uchycen na onom tenkém laně.

Mystikplavevevane.jpg

Příjemné zjištění:

Čímvíce se budete věnovat čištění vaší mysli a srdce, tím více se budete dotýkat Vaší životní řeky, vašeho osudu, až jednoho dne splynete s proudem života v jednom synchronním proudu. Od tohoto okamžiku budete vždy ve správný čas na správném místě. Nikoliv jednou za čas, ale neustále. Ať jste dole nebo nahoře.


A to nezní, myslím, vůbec špatně.

Autor: Kamil Novotný | úterý 19.3.2013 19:16 | karma článku: 8.31 | přečteno: 348x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.41 | Přečteno: 196 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 15.24 | Přečteno: 330 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.98 | Přečteno: 98 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 560 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 728
Jsem Vypravěč a svůj příběh dokládám obrázky. Vlastně nejdříve zahlédnu obrázek a pak se mi v mysli postupně obnažuje jeho příběh. Jak ten příběh vyplouvá na povrch, obnažuji se i já sám samotný. Jednou bych chtěl stát na tomto světě úplně nahý. Mám rád med, Koreu a jím hodně banánů. Někdy, když piju čaj, zpomalí se mi dech a v šálku mám celý vesmír. Baví mě stále se rodit znova. Jsem rád, že vás tu zase potkávám. Také mám rád Jih, šedou barvu, a mrkev.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...